Какво представлява солната стая?

Солна стая Хималая е вашето кътче с най-чистия въздух в Пловдив.

Очакваме ви, за да подишате солни изпарения в халокамера, специално създадена за комфорта на деца и възрастни. Можете да се насладите на спокойна, релаксираща музика, като се отпуснете на удобните кресла и забравите за забързания ритъм на деня.

За малчуганите пък са предвидени достатъчно играчки, с които да се заровят в солта, а времето да мине бързо в забавления. И двете ни стаи разполагат с подово отопление и 10 см солна настилка, в която можете да заровите и боси крачета, ако желаете.

Отпуснете се и зарейте поглед в приятните картини на плазмата, прочетете някое от списанията или просто затворете очи и си починете от всичко и всички.

Не се притеснявайте да подраните – в уютната ни и просторна рецепция ви очакват нашите служители. Можете да се отпуснете на меката мебел, да пиете топла или разхлаждаща напитка, а те ще отговорят на въпросите ви относно халотерапията. Багажът можете да си оставите в специални шкафчета, където ще е на сигурно място. Пред всяко помещение има и съблекалня, ако решите да се премените в по-удобни дрехи.

Помещенията са изцяло покрити със сол, за да пресъздадат максимално близко условията в солната пещера. Специални халогенератори от най-висок клас ще се погрижат да впръскват необходимите количества солни частици във въздуха.

Очакваме ви!

направере резервация сега !

Ако идвате за първи път…

За да посетите стаята не ви е нужна някаква специална подготовка.

Ще се чувствате по-комфортно в удобни дрехи, като нашата препоръка е да избягвате тъмните тонове, за да не се виждат частиците сол, които могат да полепнат по тях. В тези случаи можем да предоставим и специални пелерини за дрехите или пък шапка за косата ви, ако така че ви бъде по-приятно. Препоръчваме и по-леки дрехи, които да откриват по-голяма площ от кожата ви, за да усетите в по-пълна степен въздействието на солта. В стаите е топло, влажността е нормална, така че няма от какво да се притеснявате.

В стаите се влиза с калцуни върху обувките, каквито можете да намерите пред всяка стая. Децата влизат с чисти чорапки. Подът е с отопление, така че крачетата им ще бъдат на топло.

Ако ще ни посещавате за първи път най-добре да дойдете поне 20 минутки по-рано. Така ще можете да разпитате нашите служители за всичко, което ви интересува, ще можете да си изберете четиво и да се настроите за приятните минутки, които следват. Ако пък вече сте идвали, тогава и 5-10 минутки са ви достатъчни, за да си оставите багажа и да влезете в стаята.

Имайте предвид, че…

Няма специални изисквания към облеклото за влизане в солната стая.

Температурата и влажността са комфортни.

Ако имате кожен проблем е препоръчително да носите подходящо облекло, за да можете да изложите тази зона от кожата си на действието на солта.

Центърът разполага с шапки за коса и пелерини за покриване на дрехите в случай, че се нуждаете.

Внасянето на храна и напитки (освен вода) в стаите е забранено. 

Телефони може да ползвате, но за пълен релакс на вас и другите посетители изключете звука.

Преди посещението избягвайте използването на силни парфюми или козметика със специфичен и силен аромат.

Служителите ни са обучени, за да могат да отговарят на въпросите ви и да се погрижат за максималния ви комфорт по време на престоя ви.

Солна стая за деца
Солна стая за възрастни
Солна терапия

Полезно действие

За полезните действия от посещенията в солна стая са направени множество прочувания. Резултатите показват, че след серия от процедури, завършени в рамките на определен период от време (поне два пъти седмично), пациентите започват да дишат по-леко, симптоми като кихане, кашляне, хрипове и задух са подобрени, а употребата на лекарства значително е намаляла. Проучванията след едногодишно наблюдение показват, че намаляват и периодите на обостряне на хронични заболявания.

В кои случаи действието на халотерапията е особено полезно?

 • Заболявания на горните и долните дихателни пътища (астма, бронхит, емфизем, кистозна фиброза)
 • ХОББ (хронично обструктивна белодробна болест)
 • Синузит
 • Тютюнджийска кашлица и обикновена кашлица (възникнала вследствие на настинка/грип)
 • Сенна хрема
 • Вирусни инфекции
 • Настинка и грип
 • Акне
 • Псориазис
 • Екзема
 • Някои видове дерматит
 • Помага за намаляване на излишните килограми
 • Помага на нервната система – като противодействие на стреса, умората и безсънието
 • Засилва имунната система и съпротивителните сили на организма

Солната терапия и децата

Изследванията показват, че децата реагират дори по-добре на престоя в солната стая, отколкото възрастните. Голям процент от тях значително подобряват симптомите си, а в сезона на настинките и грипа по-успешно се борят с вирусите.

Колко време е необходимо за престой в солната стая и колко често?
Престоят за възрастни е 40 минути, а за деца – 20 минути. За по-голям ефект се препоръчват поне 10-20 посещения, като интервалът между тях за възрастни трябва да е 24 часа, а за деца 48 часа.

За траен ефект е препоръчително да правите от 10 до 20 курса годишно.

Доказано е, че халотерапията е напълно безопасна и полезна по време на бременност, но за бременни жени след 3-тия месец се препоръчва консултиране с лекар преди подлагане на халотерапия.

Солна стая за деца

Елате в Солна стая Хималая и прекарайте няколко незабравими часа изпълнени с релакс, здраве, а защо не и забавления!

Направете Резервация сега!